Az óvodai és elemi oktatás pedagógiája

Hallgatóink szerte a városban számos gyermekprogram lebonyolításában segédkeztek önkéntesként pl. az Animáció Világnapja, Csillagocska Gyermek Táncház Találkozó, a közeljövőben pedig a Szent László Napok rendezvényeire készülnek, az immár hagyományos gyermekprogramokkal.

A 2015–2016-os tanév szakmai szempontból rendkívül sokszínűnek bizonyult az Óvó- és tanítóképző szakon tanulók számára. Idén először hirdettünk neveléstudományi tematikájú konferenciát, Oktatás határhelyzetben címmel, melyre több országból érkeztek pedagógiai, pszichológiai, módszertani kutatásokkal foglalkozó szakemberek.

Hallgatóink olyan neves szakmai rendezvényeken vehettek részt, mint a Rendhagyó Zeneóra Agócs Gergellyel és a Parapács Zenekarral, valamint a Mesetábor kóstoló Hajós Erika vezetésével.

Nyílt napunkon idén sem maradhatott el a Mesekavalkád program, melyen ezúttal a Szent László Római Katolikus Líceum III. osztályának diákjai és Tankó Zita tanító néni volt a vendégünk. A szakunk iránt érdeklődő és a játszani vágyó középiskolások pedig megtudhatták, hogy okosabbak-e, mint a negyedikesek.

A Partiumi Tudományos Diákköri Konferencia neveléstudományi szekciójában több hallgatónk is megmutatta a kutatás iránti nyitottságát.

Az előző évekhez hasonlóan a Drámapedagógiai Szakmai Hétvégének, valamint az Országos Drámapedagógiai Napoknak otthont adtunk és társszervezőkként vettünk részt a program létrehozásában.

Szakmai kirándulásra idén Budapestre, Jászberénybe és Martonvásárba jutottak el hallgatóink, ahol iskola- és óvodalátogatáson, múzeumpedagógiai foglalkozáson vehettek.

A szakról bővebb információ, valamint a részletes egyetemi felvételi tájékoztató letölthető az egyetem honlapjáról: www.partium.ro

tanitokepzo

forrás: www.partium.ro