Átadjuk a Stafétát!

Staféta címmel diákpublikációs kötetet ad ki a Partiumi Területi Kutatások Intézete és a PKE Modern Nyelvek Tanszéke a Magyar Nemzeti Bank PADOC (Pallas Athéné Domus Concordiae) alapítványának támogatásával.

A két intézmény 2016. február 1-én hirdetett közös pályázatott (link), melynek alapvető célkitűzése a tehetséggondozás volt, nevezetesen az, hogy a partiumi egyetemisták és fiatal pályakezdők kipróbálhassák magukat a tudományos kutatás területén, és megjelentessék első tudományos publikációjukat.

A meghirdetett pályázat sikeres volt, nagyon sok pályamű érkezett, közülük hét fejezetbe csoportosítva 23 cikk kerül kiadásra a kötetben. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők a programot szeretnék "állandósítani" és a Stafétát, diákpublikációs folyóiratként évente megjelentetni. 

A kötet bemutatójára a Szent László Napok keretében kerül sor, 2016. június 24-én 16 órától a Várban felállított nagy könyvsátorban (Könyv-vár).

Az eseményt megnyitja Dr. Pálfi József, a PKE rektora.

A kötetet bemutatja Dr. Szilágyi Ferenc (Partiumi Kutatóintézet) szerkesztő. A helyszínen megjelent pályázók/szerzők és érdeklődők Dr. Maior Enikő tanszékvezető asszonytól (PKE - Modern Nyelvek Tanszék) vehetik át a tiszteletpéldányukat.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

forrás: ptki.partium.ro